Ia’s Mummasemlor
Ät som de är eller få en touch av semla och servera med en härlig klick grädde och kanske ett bär på toppen.
Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
400 g riven mandelmassa
3 st ägg
Några droppar bittermandelarom
2 tsk malen/mortlad kardemumma
0,5 dl hackad mandel
smör till formen
Efter grädding, Kardemummasocker:
1.5 msk kardemummakärnor hela-mortlade
3 msk strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C. Smörj in en muffinsplåt, rikligt med smör. Jag brukar använda minimuffinsformar då det blir lagom munsbitar.
Blanda mjukt smör med mandelmassan, antingen för hand eller med visp. Knäck i ett ägg i taget och blanda ihop. Tillsätt bittermandelaromen efter smak, kardemumma och sist den hackade mandeln.
Klicka i smeten i formarna, men låt det vara lite plats kvar i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–30 minuter, Beroende på storlek.
Medan kakorna gräddas gör du kardemummasockret: Mortla eller mala kardemumman och blanda med sockret i en skål. Lossa kakorna från formen och doppa dem direkt i kardemummasockret. Låt svalna.
Tagga gärna dina mummasemlor med #landetbakar
Ia Lundqvist Pettersson | VD/AD/Bakexpert | Landet Reklambyrå