Ia’s Mintchokladknäck

Ca 40-50 st

Knäck hör julen till och något som vi älskar!
Här är en variant med choklad och mintsmak som är väldigt god på julgodisbordet (och närhelst suget kommer).

Ingredienser

2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
3-4 msk kakao
0,5 dl hackad mandel
ca 5 droppar pepparmintsolja (smaka av)

Gör så här

1. Koka upp socker, sirap, kakao och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt småputtra tills smeten är ca 125°C. Droppa i pepparmintsolja och mandeln. Rör om. Gör gärna ett kulprov (Så här gör man kulprov) för att se att knäcken är färdig.

2. Medan det kokar: Lägg upp alla knäckformar.

3. Tag av kastrullen från värmen och häll upp i formarna. Låt svalna innan du smaskar.

Tagga gärna dina Mintchokladknäck med #landetbakar

Ia Lundqvist Pettersson | VD/AD/Bakexpert | Landet Reklambyrå

Maila till mig