Ia’s Mintchokladknäck
Ca 40-50 st
Knäck hör julen till och något som vi älskar!
Här är en variant med choklad och mintsmak som är väldigt god på julgodisbordet (och närhelst suget kommer).
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
3-4 msk kakao
0,5 dl hackad mandel
ca 5 droppar pepparmintsolja (smaka av)
Gör så här
1. Koka upp socker, sirap, kakao och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt småputtra tills smeten är ca 125°C. Droppa i pepparmintsolja och mandeln. Rör om. Gör gärna ett kulprov (Så här gör man kulprov) för att se att knäcken är färdig.
2. Medan det kokar: Lägg upp alla knäckformar.
3. Tag av kastrullen från värmen och häll upp i formarna. Låt svalna innan du smaskar.
Tagga gärna dina Mintchokladknäck med #landetbakar
Ia Lundqvist Pettersson | VD/AD/Bakexpert | Landet Reklambyrå