SARA’S CAKE OF FREEDOM
Den här tårtan är oerhört god och kan tillagas utan ugn. Dessutom nyttigare än något annat sägs det. Fri från socker och gluten och kan göras laktosfri genom att använda laktosfri grädde 🙂
Ingredienser
ca 200 g Dadlar (soft)
ca. 200 g Mandlar
2 msk Honung
Ca 50–100 g kokos
ev. smält 70% choklad
ev. lite vatten för att få rätt konsistens.
Fyllning
ca 3 bananer – Skivade
ca 3 dl vispad grädde (smaksätt med 1/2-1 tsk vaniljpulver och ev en skvätt god rom)
ca 200 g färska blåbär och hallon
Gör så här
Mixa ihop alla ingredienser till bottnen i en matberedare. Tryck ut i en springform med bakplåtspapper i botten. Låt stå kallt ca 1 h. Lossa bottnen och lägg på lämpligt tårtfat. Lägg på ett lager skivade bananer och fördela den smaksatta grädden ovanpå. Toppa med bär. Klart!
Tagga gärna din freedom cake med #landetbakar
Sara Karlsson | AD/Bagare | Landet Reklambyrå